Betaal jij veilig?

Betaal jij veilig?

Na 13 jaar trouwe dienst stopt Microsoft op 8 april met de ondersteuning en de beveiliging van het besturingssysteem Windows XP. Zowat 600.000 toestellen in België worden hierdoor aan ettelijke risico's blootgesteld.

Wat houdt deze stopzetting in voor (jij als) een XP-gebruiker?

Windows XP -> Windows 8
  • Geen updates houdt in dat het besturingssysteem van je toestel niet meer onderhouden wordt en je PC minder goed zal presteren.
  • Geen ondersteuning houdt in dat eventuele problemen niet meer opgespoord worden door Microsoft en je computer "lekken" zal vertonen.
  • Geen ondersteuning houdt in dat je niet meer terecht zal kunnen voor vragen/support bij Microsoft of je erkende specialist.
  • Geen beveiliging & controle houdt in dat je computer blootgesteld wordt en een makkelijke prooi is van virussen, hackers of andere "fraudeurs".Wat zijn de grootste nadelen & risico's?

  • Vroeg of laat zal je PC of laptop zodanig veel kwaaltjes vertonen dat ermee werken eerder een opgave dan een plezier is.
  • Alle nieuwe randapparatuur (muizen, schermen, printers, extra geheugen,…) zal niet meer compatibel zijn, laat staan goed functioneren met je PC.
  • Grootste risico is dat je op bepaalde vlakken zelf verantwoordelijkheid zal moeten dragen bij eventuele problemen.

Stop Hacking & internetfraude - Betaal jij veilig?

Internetbankieren

Online banking

Zo is nu al duidelijk dat zowat alle banken duidelijk communiceren dat internetbankieren via Windows XP vanaf 8 april niet meer betrouwbaar is en risico's inhoudt.


Jouw Exellent vakman informeert en adviseert.

Het is vanzelfsprekend dat jouw Exellent-vakman in je buurt een broodnodige check kan uitvoeren en met oplossingen voor de dag zal komen:

  • Enerzijds is er de mogelijkheid om je bestaande toestel met een recent besturingssysteem te laten werken, waardoor je weer van een optimale ondersteuning kan genieten.
  • Anderzijds vormt dit misschien een uitgelezen kans om je XP-toestel z’n verdiende pensioen te gunnen en over te gaan naar een recenter toestel met een recent besturingssysteem, twee vliegen in één klap!

Jouw Exellent vakman beschikt alvast over zowel de technische kennis als een rijk aanbod aan toestellen.

Kom nu langs voor een gratis check-up voor een veilige PC of laptop.