Skivakantie 2016

Indien je een last minute skivakantie of snowboard vakantie geboekt hebt, heb je waarschijnlijk nog niet stilgestaan bij de communicatie op de piste. Blijf je bij jouw vrienden tijdens het skiën of snowboarden, of gaan jullie per kleinere groepjes op avontuur? Elkaar met de smartphone op de hoogte houden is niet zo praktisch én echt duur... Met een walkie talkie kan het eenvoudiger en gratis!

Een walkie talkie kopen? Ideaal om op last minute snowboard of skivakantie te vertrekken!

Aaaah, die prachtige witte bergen, die heerlijke sneeuw, jou laten glijden, de zon, de après-ski en de ambiance... Geef toe, je verlangt zeker ook al naar die snowboard of skivakantie! Uiteraard is jouw materiaal om te skiën en te snowboarden het eerste waar je aan denkt wanneer je op wintersport vertrekt... Maar heb jij al gedacht aan een walkie talkie of een portofoon als communicatiemiddel op de piste?

Waarom je het best kiest voor een walkie talkie of portofoon i.p.v. een smartphone? Dat lees je hier!

  • Een walkie talkie of portofoon is groter dan jouw smartphone, waardoor die met jouw ski of snowboard handschoenen gemakkelijker te pakken is. En oh, de walkie talkie heeft ook knoppen, geen touch screen, waardoor je lekker jouw handschoenen kan aanhouden!

  • Het allergrootste verschil, is uiteraard dat je met een walkie talkie gratis communiceert met elkaar. Met één, twee, of meerdere vrienden apart of tegelijk! Met een smartphone is dit niet alleen minder gemakkelijk, het is ook ontzettend duur in het buitenland...

  • Deze walkie talkies hebben een groot tot extra groot bereik, tot 7km! Vermits ze op frequenties werken, hoef je ook geen bereik te hebben van jouw operator. Je hoeft er dus niet mee in te zitten, met een walkie talkie hoef je nooit te letten op jouw bereik!

  • Bij de meeste walkie talkies kan je de VOX functie of automatische geluidsactivering aanzetten. Zo hoor je meteen jouw vrienden wanneer ze jou nodig hebben, zonder te hoeven opnemen zoals op jouw smartphone het geval is.

Je merkt het al, de walkie talkie om op skivakantie te gaan is super praktisch! En een gratis communicatiemiddel, hoe fantastisch klinkt dat niet? Dat materiaal, die skipas, de reis op zich en het logement is al duur genoeg... Spaar zo extra geld uit voor de après-ski! ;)

De meeste walkie talkies worden trouwens ook met een neckstrap, een schoudermicrofoon met speaker en/of een headset geleverd, waardoor je die gemakkelijk aan jouw skipak kan bevestigen. Have fun!